Contoh Pidato Bahasa Sunda

Contoh Pidato Bahasa Sunda

Diperbaharui 30 April 2020 2:35 AM

Berikut ini adalah contoh pidato atau biantara bahasa sunda yang saya buat ketika masih duduk di bangku SMA. Mungkin di antara kamu masih ada yang bingung bagaimana cara membuat pidato cara membuat biantara bahasa sunda, nah mungkin artikel ini bisa menjadi referensi buat kamu. Berikut adalah contoh pidato bahasa sunda.

Conto biantara basa sunda ngeunaan kabersihan

Assalammu’alaikum wr. wb.

Ibu Guru anu ku abdi dipihormat sarta kelas XII IPA 5 (UNOS5) anu pamegetna dipikadeudeuh istrina nu dipikacinta. Langkung tipayun mangga urang sanggakeun puji sareng syukur ka Allah SWT nu parantos maparin waktos ka urang sadaya dugi tiasa patepang raray dina ieu palajaran.

Para sahabat anu kusimkuring dipihormat. Dina ieu waktos, abdi salaku ketua MPK bade nerangkeun sakumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sararea. Sawiosna urang sadaya kedah ngajaga kabersihan boh dilingkungan atawa diri urang nyalira.

Dina ngajaga kabersihan lingkungan, urang sadaya kedah simpati kana kaayaan disabunderan urang hirup. Tong waka kaluar, di kelas heula we pilarian di kolong bangku nyalira, bisi aya runtah anu hilap dipiceun ka tempat anu saleresna. Teras dikelas pan tos aya jadwal piket, nah urang sadaya kedah kersa ngarasa simpati kana tanggung jawab anu tos dipasihkeun.

Dina ngajaga kabersihan raga, urang sadaya kedang ngaraos isin mung nyalirana bau, kucel, kumel, tah contona bisa diilikan katuju khususna nu pang payunna.

Kungajaga kabersihan urang sadaya sami sareng kana ngajaga diri urang nyalira. Mung bersih, panyakit oge bakal alimeun ngadeukeutan.

Sakitu wae biantara ti simkuring, kurang langkungna mugi dihapunten. Hatur nuhun kana parhatosannana.

Wassalammu’alaikum wr. wb

Mungkin nanti akan saya tambahkan contoh pidato / biantara lainnya, kalau kamu punya contoh pidato dan mau diposting disini silakan bisa tulis di kolom komentar atau langsung chat saja, nanti saya tambahkan contoh biantara kamu disini. Dari pada disimpan dan terlupakan lebih baik diabadikan ya kan.

Itulah artikel tentang Contoh Pidato Bahasa Sunda yang dapat saya sampaikan, semoga bermanfaat.

Baca Juga :

Contoh Puisi Bahasa Indonesia
Daftar Kekembangan Dina Bahasa Sunda

susantokun avatar
susantokun
Lahir di Bumi ini atas perjuangan Ayah dan Ibu yang senantiasa membuat dan mengeluarkan sehingga lahirlah Susanto pada tanggal 27 Maret 1996 di Cianjur - Jawa Barat.
Kebijakan Berkomentar :
  • Dilarang berkomentar yang mengandung SPAM, SARA, HOAX, PORNO.
  • Mohon sertakan informasi detail saat terjadi error (pesan error, sreenshoot, code, logs, dsb.).
Silakan baca terlebih dahulu kebijakan berkomentar sebelum berkomentar.
KOMENTAR TERBARU