Home / Education / B.Sunda / Conto pidato/biantara basa sunda tentang “kabersihan”

Conto pidato/biantara basa sunda tentang “kabersihan”

Conto pidato/biantara basa sunda

Conto pidato/biantara basa sunda tentang “kabersihan”

Assalammu’alaikum wr. wb.

Ibu Guru anu ku abdi dipihormat sarta kelas XII IPA 5 (UNOS5) anu pamegetna dipikadeudeuh istrina nu dipikacinta. Langkung tipayun mangga urang sanggakeun puji sareng syukur ka Allah SWT nu parantos maparin waktos ka urang sadaya dugi tiasa patepang raray dina ieu palajaran.

Para sahabat anu kusimkuring dipihormat. Dina ieu waktos, abdi salaku ketua MPK bade nerangkeun sakumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sararea. Sawiosna urang sadaya kedah ngajaga kabersihan boh dilingkungan atawa diri urang nyalira.

Dina ngajaga kabersihan lingkungan, urang sadaya kedah simpati kana kaayaan disabunderan urang hirup. Tong waka kaluar, di kelas heula we pilarian di kolong bangku nyalira, bisi aya runtah anu hilap dipiceun ka tempat anu saleresna. Teras dikelas pan tos aya jadwal piket, nah urang sadaya kedah kersa ngarasa simpati kana tanggung jawab anu tos dipasihkeun.

Dina ngajaga kabersihan raga, urang sadaya kedang ngaraos isin mung nyalirana bau, kucel, kumel, tah contona bisa diilikan katuju khususna nu pang payunna.

Kungajaga kabersihan urang sadaya sami sareng kana ngajaga diri urang nyalira. Mung bersih, panyakit oge bakal alimeun ngadeukeutan.

Sakitu wae biantara ti simkuring, kurang langkungna mugi dihapunten. Hatur nuhun kana parhatosannana.

Wassalammu’alaikum wr. wb

Keterangan :
Bagi yang mau download filenya tinggal klik tombol download dibawah

DOWNLOAD

About Susantokun

Seorang pemuda tampan yang sedang berjuang untuk mencari modal nikah. Lahir di Bumi ini atas perjuangan Ayah dan Ibu yang senantiasa membuat dan mengeluarkan sehingga lahirlah Susanto pada tanggal 27 Maret 1996 di Cianjur - Jawa Barat.
error: Content is protected !!